00%
Loading

De 5 bästa tipsen inför ditt första säljjobb

De 5 bästa tipsen inför ditt första säljjobb

Vill du bli en riktigt duktig säljare? Här delar vi med oss av våra 5 bästa tips inför ditt första säljjobb. Det finns vissa saker alla säljare behöver kunna för att lyckas men inget som inte går att lära sig. tror vi att du har nytta av dem.

1 – Motivation

Din vilja att lyckas är bland det viktigaste du kan ha. Fråga dig själv vad som driver dig och sätt tydliga mål. För att verkligen lyckas på ditt första säljjobb behöver du sätta dig ner och skriva ner vad du vill uppnå och när du ska uppnå det.

2 – Team och ledare

Se till att välja en arbetsplats där du tror du kommer trivas bra och ha kul. Gå gärna på magkänslan när du är på din intervju och känn av om detta är en plats för dig. Man säger ofta välj din chef, inte din titel. Försök träffa den som kommer vara din chef innan du börjar ditt första säljjobb och fråga dig själv om du litar på denna persons förmåga att få ut det bästa från dig.

3 - Kom alltid i tid

En duktig säljare ser till att vara påläst och aldrig komma till en arbetsplats eller ett möte oförberedd. Din tid är inte mer dyrbar än någon annans.

4 - Ha kul på vägen

Man lever bara en gång. Livet är för kort för att inte ha kul. Det är därför oerhört viktigt att du är omtänksam och hjälpsam med dina kollegor. En av de roligaste sakerna med att jobba med försäljning är att träffa nya människor och skapa ett kontaktnät utan dess like.

5 - Fira dina framgångar

Våga sticka ut och fira dina framgångar, när vi belönar oss själva påverkar vi vårt undermedvetna som driver oss att vilja nå nya framgångar. Vi svenskar har ju en tendens att nästan be om ursäkt innan vi öppnat munnen, våga ta för dig och var stolt när du säljer och framförallt se till att fira när du lyckas att nå dina mål.

Låt inte det du inte kan göra stoppa dig från att göra det du faktiskt kan göra

Anders Haglund