00%
Loading

Tobias gick från säljare till coach - på två månader

Tobias gick från säljare till coach - på två månader

Telemarketing-säljaren Tobias Shierman om sin raket-karriär: Säljarna får samma manus, samma verktyg, och sen avgör man själv hur långt man vill nå.

Efter bara två månader slog Tobias Shierman bolagets säljrekord. Han blev även befordrad till säljcoach inom bara två månader där han ansvara för uppstarter på flera olika projekt på avdelningen för telemarketing – Det har varit en jättespännande resa hittills.

Hej Tobias! Hur länge har du jobbat hos oss?

Hej! Jag har jobbat på Innovative Sales i 1,5 år nu ungefär.

Hade du någon säljerfarenhet innan du började på Innovative Sales?

Det hade jag, fast från butik. Jag jobbade som butikssäljare och sålde skor i ungefär 1 år innan jag började här.

Vad hade du för förväntningar innan du började?

När jag började här gick jag in ganska blankt, hade inga större förväntningar annat än att jag vill testa och lära mig något nytt. Det som glatt överraskat mig har varit hur roligt det är att arbeta i team och att nå sina mål tillsammans med sina kollegor. Min första månad på Innovative så gjorde jag lönerekord på telemarketing-avdelningen och slog bolagsrekord, och sedan har det bara fortsatt, trots att jag inte hade så mycket förväntningar så var detta långt över vad jag trodde jag skulle åstadkomma.

Vilken är den största utmaningen för en säljare?

Den största utmaningen en säljare står inför är att hålla huvudet kallt när det går mindre bra, för alla lyckas inte på direkten. Det kan gå upp och ner som säljare. Det handlar om att hålla huvudet kallt och fortsätta kämpa på. Det är en del som gräver ner sig när man befinner sig i en dipp, och slutar tro på den produkten man arbetar med, eller slutar tro på sig själv och kommer med ursäkter. Men ser man förbi det så kommer det alltid att vända till slut.

Hur har din utvecklingskurva sett ut på bolaget?

Min utvecklingskurva på bolaget har gått fort under dessa 1,5 åren. Jag började som säljare i två månader, slog ett rekord rätt snabbt när jag kom in och blev därefter säljcoach. I takt med det fick jag möjligheten att coacha befintliga säljare på avdelningen. Därefter har jag fått vara med och starta upp två nya projekt på telemarketing-avdelningen. Nu är jag projektansvarig för 50 säljare och springer runt mellan alla de projekt som vi har igång. Det har varit en jättespännande resa hittills.

Vad är det bästa med innovative sales?

Alla får samma möjlighet till att lyckas. Samtliga bemöts med samma grunder om man säger så. Säljarna får samma manus, samma verktyg, och senavgör man själv hur långt man vill nå. Så länge man har en positiv inställning så kommer alla att stötta och hjälpa dig – Det tycker jag är det bästa.