00%
Loading

Från bensinmacken till Sales Manager

Från bensinmacken till Sales Manager
När Liam flyttade till Stockholm var han på jakt efter ett nytt jobb. Trots ingen tidigare erfarenhet inom försäljning, sökte han till Innovative. Han blev snabbt erbjuden en tjänst och i raketfart klättrade han från säljare till Team Leader och nu – Sales Manager!

 Vi ställde några frågor till Liam om hans resa på Innovative Sales.

Berätta lite om dig själv!
Jag heter Liam och jag har jobbat på Innovative i snart tre år.

Hur hamnade du på Innovative Sales?
Innan detta jobbade jag på Circle K i Nyköping. I samband med att jag flyttade upp till Stockholm sökte jag en del olika jobb. Jag hade ingen tidigare erfarenhet kring sälj, mer än att jag sålde biltvättar och korvar, men Innovative svarade snabbt och hade bäst rekryteringsprocess. Det var här det nappade!

Hur har din utveckling sett ut på Innovative?
Jag började som säljare och efter bara ett halvår blev jag Team Leader. Därefter har jag varit med och startat upp en massa olika projekt och i år blev jag tilldelad rollen som Sales Manager. Jag har också utvecklats mycket personlighetsmässigt sedan jag kom hit. Tidigare brukade jag inte kunna prata inför grupp – nu gör jag det varje dag.

Vad är det som får dig att trivas här?
Dels gemenskapen vi har, men också utvecklingspotentialen! Oavsett vem man är och vad man har för erfarenheter, har man en chans att verkligen lyckas inom den här branschen.

Hade du förutfattade meningar om säljbranschen innan du började här?
Såklart hade jag lite förutfattade meningar, men jag blev positivt överraskad! Alla kan bli någonting inom den här branschen, och att man kan påverka sin egen lön är ingen myt.

Vad är nästa mål för dig på Innovative Sales?
Att driva alla våra projekt vi har här på bolaget framåt, sätta nya toppar och slå nya rekord.

Om du skulle beskriva din tid i företaget med en filmtitel, vilken skulle det vara?.
Det finns ingen film som är som det här. Det är en egen film – man måste uppleva det själv!

Har du någon hemlig talang som som stärker dig som säljare?
Det är i så fall att jag inte bara kan sälja, utan att jag även kan leda. Jag är bra på att inspirera och motivera folk till att göra samma resa som jag gjort. Jag kom hit som säljare och blev ännu bättre på att leda helt enkelt.

Ditt bästa vs. sämsta moment från din tid på Innovative Sales?
Det händer ju väldigt mycket här från dag till dag. En roligare händelse var när jag vann priset som kvartalets ledare. Det tog sin tid, men efter ett år fick jag äntligen kamma hem det! Om man ska blicka tillbaka till en mer utmanande händelse – en gång hade jag ett samtal i nästan en timme innan jag till slut lyckades vända kunden till ett ja. När jag sedan ringde upp kunden igen för att trygga lite extra ångrade sig kunden igen.

Det är sånt som händer. Men den hungrige blickar framåt igen. Alla kan trilla av hästen, men alla kan hoppa på igen.